Recepty Dezerty Pečené Mandlový perník s barevným zdobením

Ingredience

Těsto

200 g mletých mandlí

1 vejce

1 citron

150 g moučkového cukru

1 balíček kypřícího prášku do perníku

100 g másla

300 g medu

lžička perníkového koření

3 lžíce vody

0.5 kg hladké mouky

lžíce kakaa

Na ozdobu

150 g čokolády

barevné sypání

Postup přípravy

1

Z citronu nastrouháme kůru. V hrnci rozehřejeme med, cukr a máslo dokud se vše nerozpustí. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru.

2

Jakmile směs vychladne smícháme ji s vajíčkem, vodou, kakaem a lžičkou perníkového koření. Vše dobře promícháme a přidáme prášek do perníku, mouku a nakonec mandle.

3

Vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc uležet. Těsto by si mělo odpočinout minimálně 12 hodin.

4

Druhý den těsto promícháme a nalijeme jej na plech s pečicím papírem. Perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut na 180°C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4