Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: K létu patří nejen grilování, ale také osvěžující drinky. Melounové smoothie s mátou a okurkou je rychle hotové a chutná vážně skvěle!
TIP 2: Cítíte se po grilování těžce? Vyzkoušejte odlehčenou variantu hamburgerů a připravte si „nahý“ burger s hovězím masem a guacamole, který vás zasytí, aniž by vám sebral energii.
Než se pustíte do grilování, nechte maso 2 hodiny odležet mimo lednici v pokojové teplotě. (Maso není potřeba nijak dochucovat, je marinované.)
Grilovací mřížku potřete olejem, aby se maso nepřipékalo.
Plátky krkovice grilujte 6 minut z každé strany a poté je nechte pár minul odpočinou v hrnci pod pokličkou.
Mezitím se pusťte do přípravy salátu: Rajčata s cibulí nakrájejte a smíchejte v míse spolu s polníčkem a salátem. Vše dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.
Při servírování nandejte na talíř salát a na něj položte plátek grilovaného masa. Dle chuti můžeme maso zakapat olivovým olejem a citronovou šťávou.
Věděli jste, že...?
Krkovice na grilu je vždycky skvělá volba, díky svému vyššímu obsahu tuku si totiž zachová šťavnatost i po tepelné úpravě.
Přemýšlíte, jakou přílohu si krkovička na grilu zaslouží? Nic nezkazíte zeleninovým salátem, který krásně vyváží vyšší kalorický příjem z masa. A pokud si chcete dopřát, vyzkoušejte grilované brambory v alobalu.