Milujete grilované maso? Vyzkoušejte marinovanou krkovici s lehkým salátkem, kterou si zamiluje celá rodina!
4 plátky marinované krkovice
8 keříčkových rajčat
1 velká bílá cibule
220 g čerstvého řezaného salátu
100 g polníčku
1 citron
2 lžíce olivového oleje
kousek špeku
sůl
pepř
Před grilováním necháme maso 2 hodiny mimo lednici při pokojové teplotě. Není třeba jej nijak naklepávat ani kořenit, plátky jsou již ochuceny a připraveny ke grilování.
Mřížku rozpáleného grilu potřeme kouskem špeku, aby se maso nepřichytávalo.
Plátky grilujeme nad silně rozžhavenými uhlíky 6 minut z jedné strany, poté je obrátíme a necháme grilovat další 6 minut z druhé strany.
Hotovou krkovici dáme mimo gril a necháme pár minut odpočinout.
Mezitím si připravíme salát: rajčata a cibuli nakrájíme a smícháme v míse spolu se salátem a polníčkem. Vše dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.
Na talíře servírujeme salátek, na který pokládáme plátky krkovice. Dle chuti můžeme maso zakapat olivovým olejem a citronovou šťávou.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.