Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Do omáčky můžete přidat i sušené švestky. A pro pikantní chuť chilli papričky.
Vepřovou krkovici osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Nechte ji 30 minut marinovat.
Mezitím na másle krátce opražte mouku. Budou stačit 3 minuty. Vznikne světlá jíška, do které zašlehejte 250 ml vody.
Vmíchejte povidla, citronovou kůru, koření dle chuti a nakonec cukr.
Směs vařte při nízké teplotě asi 20 minut, občas ji promíchejte. Na posledních 5 minut přidejte cherry.
Marinovanou krkovici grilujte 5 minut z každé strany. Přesná doba záleží na velikosti steaku.
Podávejte se švestkovou omáčkou.