Recepty Hlavní jídla S masem Marinovaná žebírka s cibulovými kroužky

Ingredience

Na žebírka
1 kg vepřových žeber
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce pikantního kečupu
6 lžic medu
½ lžičky mleté papriky
½ lžičky drceného chilli
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička jablečného octa
mletá skořice
sůl
mletý černý pepř
Na cibulové kroužky
4 ks cibule (velké)
2 vejce
7 lžic světlého piva
7 lžic hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Připravená žebírka očistíme a odstraníme z nich tenkou blánu, kterou najdeme na vnitřní straně žebírek.

2

Smícháme kečup, hořčici, med, sojovou omáčku a jablečný ocet. Přidáme všechno koření a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Žebírka potřeme připravenou marinádou a necháme je alespoň 150 minut odpočívat. Před grilováním marinádu setřeme, aby nám nekapala do uhlí.

4

Než budou žebírka připravena na gril, nachystáme si cibulové kroužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na širší kroužky. Kroužky dáme na pár minut do horké vody a pak je necháme důkladně okapat.

5

V míse smícháme pivo, mouku, vajíčka, pepř a sůl. Vznikne nám hladké těstíčko, které můžeme podle potřeby naředit pivem či zahustit moukou. V těstíčku obalíme cibulové kroužky a smažíme je na rozpáleném oleji. Usmažené cibulové kroužky uložíme do papírových ubrousků, abychom se zbavili přebytečného oleje.

6

Při grilování je potíráme marinádou a grilujeme tak dlouho, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí.

7

Grilované žebírka podáváme s cibulovými kroužky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3