Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Oloupeme citrusy, zbavíme je bílého povlaku a nakrájíme na malé kousky. Odstraníme pecky.
Oloupeme zázvor.
Dáme citrusy společně se zázvorem do hrnce a zalijeme vodou.
Vaříme asi hodinu, dokud se obsah nezredukuje na polovinu. Odstraníme bílou pěnu.
Vyndáme zázvor.
Přidáme cukr, kondenzovaný zázvor a citrusovou kůru. Vaříme při vysoké teplotě za častého míchání dalších 20–30 minut, dokud směs nezačne houstnout.
Když je marmeláda dostatečně hustá, přelijeme ji do čistých zavařovacích sklenic. Necháme vychladnout.