Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Marocké kuře s vůní dálek je úžasný recept pro všechny, kteří chtějí ohromit svým kuchařským uměním, ale při vaření se necítí úplně jako ryba ve vodě. Teď už vám nikdo neuvěří, že nejste profesionál.
Smícháme dohromady všechno koření kromě pepře. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
Kuřecí čtvrtky si opláchneme, osolíme a opepříme.
Máslo rozehřejeme v hrnci a opečeme na něm ze všech stran kuřecí čtvrtky. Vyndáme ho a ve výpeku opečeme cibuli, přidáme nasekaný česnek, kořenící směs a necháme ji provonět. Přilijeme 250 ml vody. Ze dna vyškrábeme připečeniny a přivedeme k varu.
Do hrnce vrátíme maso, zasypeme ho koriandrem a petrželkou a přilijeme šťávu z jednoho citrónu. Druhý citrón si pořádně omyjeme, nakrájíme ho na čtvrtky a také přidáme k masu.
Při 180 °C pečeme v troubě asi 1 hodinu do změknutí masa.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.