Recepty Dezerty Pečené Máslový croissant

Ingredience

360 ml mléka
50 g krupicového cukru
14 g sušeného droždí
440 g hladké mouky
350 g másla (změklého)
1 vejce

Popis

TIP: Croissanty skvěle chutnají k ranní kávě. Tak se jimi nechte unést!

Postup přípravy

1

Nejdříve si smícháme mléko, cukr a droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. K němu poté přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na placku, a takto ho necháme uležet na 60 minut v lednici. Máslo rozválíme taktéž na placku a dáme ho do lednice.

2

Těsto vyndáme, doprostřed dáme máslo a zabalíme ho jako psaníčko. Takto ho opět dáme na 60 minut do lednice. Poté ho vyndáme, opět rozválíme, opět přehneme a zase vložíme do lednice. Tento postup opakujeme ještě 3x.

3

Až naposledy vyndáte těsto z lednice, tak ho rozválejte, nakrájejte na trojúhelníky a zabalte v croissanty.

4

Croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3