Recepty Dezerty Máslový croissant
Ingredience
360 ml mléka
50 g krupicového cukru
14 g instantního droždí
440 g hladké mouky
350 g změklého másla
1 vejce
Popis

TIP: Croissanty skvěle chutnají k ranní kávě. Tak se jimi nechte unést!

Postup přípravy
1
Nejdříve si smícháme mléko, cukr a droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. K němu poté přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na placku, a takto ho necháme uležet na 60 minut v lednici. Máslo rozválíme taktéž na placku a dáme ho do lednice.
2
Těsto vyndáme, doprostřed dáme máslo a zabalíme ho jako psaníčko. Takto ho opět dáme na 60 minut do lednice. Poté ho vyndáme, opět rozválíme, opět přehneme a zase vložíme do lednice. Tento postup opakujeme ještě 3x.
3
Až naposledy vyndáte těsto z lednice, tak ho rozválejte, nakrájejte na trojúhelníky a zabalte v croissanty.
4
Croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept