Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Bramborové krokety zná každý, ale masové chutnají ještě lépe. Vneste do vaření něco nového a udělejte masové krokety s jogurtovým dipem bez lepku.
TIP: Udělejte si ke kroketám zeleninový salát, například rajčatový.
V misce smícháme hovězí a vepřové mleté maso. Slaninu nakrájíme na drobno a vmícháme ji do masové směsi. Slanina dodá masu více šťávy.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rohlík, nejlépe starší, nakrájíme na kostičky a dáme do mléka. Rohlík nasátý mlékem a cibuli vmícháme do masové směsi.
Přidáme žloutek, strouhanku, mouku, špetku muškátového oříšku a sůl i pepř podle chuti.
Ze směsi vypracujeme masové placky, můžeme však udělat i válečky nebo drobné kuličky.
Nachystáme si tři misky, do jedné dáme mouku, ve druhé rozmícháme vajíčka a do třetí dáme strouhanku.
Masové placky obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Masové krokety smažíme dozlatova ze všech stran.
V misce smícháme jogurt, majonézu a kari se špetkou cukru. Podle chuti osolíme.
Krokety podáváme s dipem.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.