Recepty Hlavní jídla S masem Maxi burger s nivou, slaninou a marinádou s kentuckým bourbonem

Ingredience

350 g mletého hovězího masa
1 houska na hamburger
100 g nivy
4 plátky anglické slaniny
1 bílá cibule
5 listů hlávkového salátu
2 lžíce majonézy
2 lžíce BBQ omáčky (Tesco finest)
olivový olej

Popis

TIP: Kombinacím se meze nekladou - vyzkoušejte různé marinády, sýry i saláty!

Postup přípravy

1

Mleté maso rukama zpracujeme a vytvarujeme burger. Uprostřed uděláme důlek, aby se při grilování nestahovalo.

2

Důkladně naolejujeme a grilujeme z každé strany asi 5 minut.

3

Po otočení maso potřeme marinádou s kentuckým bourbonem. Na maso poklademe plátky nivy a necháme zapéct.

4

Plátky slaniny grilujeme asi 3 minuty na alu táccích, aby se nepřipalovala. Jakmile je hotová, přidáme ji na maso s nivou.

5

Housku na burger opečeme, přidáme majonézu, cibulové proužky, salát, maso s nivou a slaninou, znovu cibuli a salát. A samozřejmě vrchní část housky. Dobrou chuť!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3