Recepty Dezerty Pečené Medové perníčky

Ingredience

200 g medu
150 g moučkového cukru
600 g hladké mouky
1 sáček vanilkového cukru
½ sáčku prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
120 g másla
2 lžičky perníkového koření
2 vejce
1 vejce (žloutek)
Na polevu
150 g moučkového cukru
1 vejce (bílek)

Postup přípravy

1

Ze všech surovin kromě žloutku na potření vypracujte vláčné těsto. Nechte ho 24 hodin odpočinout v chladu.

2

Těsto vyválejte do potřebné tloušťky a vykrajujte z něj perníčky.

3

Předehřejte troubu na 160 °C. Perníčky v ní pečte 12 až 15 minut.

4

Ještě teplé je potřete žloutkem, který rozšlehejte s troškou vody.

5

Z moučkového cukru a vyšlehaného bílku vyrobte polevu. Zdobte jí perníčky dle fantazie.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3