Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si tři plechy s pečícím papírem, abychom mohli s těstem rychle pracovat.
Začneme s přípravou těsta. Máslo necháme rozpustit v hrnci, ochutíme ho medem a cukrem. Odstavíme z plotny.
Do ještě teplého ochuceného másla přidáme také sodu, mouku a nakonec vajíčka, hrnec odstavíme z plotny. Rychle mícháme, aby se hmota propojila. Vznikne nám dokonale hladké a tekuté těsto.
Do připravených plechů nalijeme těsto a rovnoměrně ho rozetřeme.
Troubu předehřejeme na 200 °C, korpusy pečeme asi 8 minut.
Na krém budeme potřebovat hrnec, do kterého nalijeme mléko, cukr a vmícháme krupici. Vše přivedeme k varu a jakmile se nám směs zahustí, hrnec odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Máslo nakrájíme na plátky, necháme ho změknout a postupně zašleháme i se salkem do vychladlého krému.
Okraje hotových plátů uřízneme a odložíme si je stranou.
Vezmeme vychladlý plát, potřeme ho krémem a na něj položíme druhý plát, který znovu potřeme krémem a položíme na něj poslední třetí plát. Poslední vrstvu dezertu tvoří krém.
Odřízlé okraje rozdrobíme a smícháme je s mletými ořechy. Směs nasypeme na krém. Medové řezy necháme alespoň dva dny odležet, aby pěkně změkly a chutě se propojily.