Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Meruňkové knedlíky s medovou omáčkou a badyánem

Ingredience

500 g polohrubé mouky
½ lžičky prášku do pečiva
1 vejce
1 lžíce moučkového cukru
máslo (kousek)
1 špetka soli
mléko (podle potřeby)
Na náplň:
300 g čerstvých meruněk
třtinový cukr (kostkový cukr)
Na omáčku:
3 lžíce medu
1 lžička vanilkového cukru
1 kousek másla
1 lžíce citronové šťávy
badyán
1 špetka mleté skořice

Postup přípravy

1

Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, špetku soli a rozpuštěné máslo. Mícháme a pomalu přiléváme mléko do té doby, dokud nevznikne vláčné těsto.

2

Vypracované těsto dáme na vál, který jsme podsypali moukou. Opatrně rozválíme a krájíme na čtverce přibližně 5x5 cm, záleží na velikosti meruněk. Na každý díl poklademe vypeckovanou meruňku, do níž jsme místo pecky umístili kostku cukru.

3

Tvoříme knedlíky a vhazujeme je do jemně osolené vroucí vody.

4

Vaříme je, dokud nevyplavou.

5

Na pánvi rozpustíme med s máslem a vanilkovým cukrem, přidáme badyán a špetku skořice. Zakápneme citronovou šťávou a necháme chvíli prohřát, aby se chutě hezky propojily. V případě potřeby naředíme trochou vody případně lžičkou tuzemáku.

6

Hotové knedlíky polijeme medovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3