Recepty Polévky Mexická luštěninová polévka

Ingredience

1 cibule
1 stroužek česneku
200 g anglické slaniny (v celku)
1 lžíce slunečnicového oleje
drcené chilli
250 g bílých fazolí ve slaném nálevu
250 g konzervovaných červených fazolí
100 g kukuřice
2 l hovězího bujónu
1 zelená paprika
1 čerstvá červená paprika
1 špetka soli
1 špetka pepře

Popis

Tip: Podávejte s chlebem či s plackami. Můžete ozdobit zakysanou smetanou a do polévky nakrájet pikantní klobásu.

Postup přípravy

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Oloupejte a prolisujte česnek.

2

Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky.

3

V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm dorůžova anglickou slaninu. Pak přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

4

Nakonec přidejte česnek a chilli podle chuti. Nechte ho spojit s tukem, ale pozor, nesmí se spálit, jinak zhořkne.

5

Fazole slijte z nálevu a spolu s kukuřicí je dejte do hrnce. Zalijte vývarem a alespoň 15 minut vařte.

6

Zelenou a červenou papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

7

Jakmile jsou fazole prohřáté, přidejte nakrájenou papriku a vařte ještě dalších 10 minut. Osolte, opepřete.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3