Recepty Polévky Mexická luštěninová polévka

Ingredience

1 cibule

1 stroužek česneku

200 g anglické slaniny v celku

1 lžíce oleje

mleté chilli

250 g sterilovaných velkých bílých fazolí

250 g sterilovaných červených fazolí

100 g kukuřice

2 l hovězího vývaru (lze použít i hovězí bujón)

1 zelená paprika

1 červená paprika

špetka soli

špetka pepře

Popis

Tip: Podávejte s chlebem či s plackami. Můžete ozdobit zakysanou smetanou a do polévky nakrájet pikantní klobásu.

Postup přípravy

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Oloupejte a prolisujte česnek.

2

Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky.

3

V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm dorůžova anglickou slaninu. Pak přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

4

Nakonec přidejte česnek a chilli podle chuti. Nechte ho spojit s tukem, ale pozor, nesmí se spálit, jinak zhořkne.

5

Fazole slijte z nálevu a spolu s kukuřicí je dejte do hrnce. Zalijte vývarem a alespoň 15 minut vařte.

6

Zelenou a červenou papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

7

Jakmile jsou fazole prohřáté, přidejte nakrájenou papriku a vařte ještě dalších 10 minut. Osolte, opepřete.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4