Recepty Polévky Mexická polévka s kukuřicí a avokádem

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
500 g hovězí kližky
3 kuličky celého nového koření
1 l hovězího bujónu
3 mrkve
2 čerstvé červené papriky
2 rajčata
4 bílé papriky
1 balení konzervovaných kukuřic
petrželka (plocholistá)
čerstvý koriandr
1 řapíkatý celer
2 avokáda
1 špetka soli
1 špetka pepře

Popis

Tip: Místo čerstvých rajčat můžete použít i loupaná v plechovce.

Postup přípravy

1

Na oleji orestujte nasekanou cibulku.

2

Přidejte hovězí maso nakrájené na malé kousky a orestujte.

3

Osolte, opepřete, přidejte nové koření a alespoň 30 minut duste. Podle potřeby podlévejte vývarem.

4

Přidejte mrkve nakrájené na menší kusy, papriky, rajčata a chilli papričky. Zalijte zbývajícím vývarem. Vařte do změknutí, alespoň jednu hodinu.

5

Na posledních 5 minut přidejte propláchnutou kukuřici, plocholistou petržel, koriandr a nadrobno nakrájený řapíkatý celer.

6

Na talíř servírujte s avokádem nakrájeným na plátky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3