Recepty Hlavní jídla S masem Mexická quesadilla s kuřecími prsy nebo vepřovou krkovicí a sýrem na grilu

Ingredience

Kuřecí quesadilla
2 tortilly
2 kuřecí prsa
150 g sýra gouda
150 g čedaru
grilovací koření (na kuře)
olivový olej
Vepřová quesadilla
2 tortilly
2 plátky vepřové krkovice (bez kosti)
cibule
rajče
chilli papričky
čedar
anglická slanina
koření na krkovici (s česnekem)
olivový olej
Kečupový dip
70 g loupaných mandlí
300 ml kečupu
100 g zelených oliv
100 g černých oliv
1 špetka mleté papriky
1 špetka petrželky
1 špetka tymiánu

Postup přípravy

1

Do misky postupně přidáme jemný kečup Hellmann's (100 g tohoto kečupu je vyrobeno ze 151 g rajčat), olivy, mandle a koření. Vše rozmixujeme tyčovými mixérem do hladka a dip dáme chladit do ledničky.

2

Připravíme si nejprve kuřecí quesadillu. Kuřecí prsa ochutíme kořením a pokapeme olivovým olejem. Maso z obou stran grilujeme asi 7 až 9 minut. Hotové kuřecí maso nakrájíme na kousky.

3

Oba druhy sýrů nastrouháme nebo nakrájíme na menší kousky. Na jednu půlku tortilly poklademe kuřecí maso, trochu sýru z obou druhů a placku dáme grilovat. Při grilování ji lehce přimáčkneme a držíme, dokud se nepřilepí k sýru.

4

Vepřovou quesadillu připravíme takto: cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Omytá rajčata, chilli papričku i slaninu nakrájíme na menší kousky. Oba sýry nastrouháme.

5

Vepřové maso ochutíme kořením na krkovici, pokapeme olivovým olejem a grilujeme z každé strany asi 8 minut. Hotovou krkovičku nakrájíme na proužky.

6

Na jednu půlku placky poklademe polovinu vepřového masa, rajčete, sýru, chilli i slaniny. Placku přepůlíme a grilujeme dozlatova. Placku lehce přimáčkneme na tak dlouho, aby se spojila se sýrem.

7

Kuřecí i vepřovou quesadillu podáváme s kečupovým dipem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3