Recepty Hlavní jídla S masem Mexické chilli con carne

Ingredience

500 g mletého vepřového masa
1 cibule (velká)
300 ml vody
česneková pasta
1 lžíce drceného chilli
1 lžíce mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička majoránky
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř
1 čerstvá červená paprika
450 g konzervovaných červených fazolí (nebo kukuřice)
400 g sušených rajčat v oleji (rozmixovaných nadrobno)
400 g rajčatového pyré
zeleninový bujón (kostka bujónu)
PŘÍLOHA:
rýže (loupaná nebo pečivo)

Postup přípravy

1

Nakrájíme cibuli a papriku na větší kostky, cca 1 cm. Na pánev kápneme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět cibulku.

2

K cibuli přidáme česnekovou pastu, papriku, chilli, sladkou papriku, kmín a majoránku.

3

Necháme vše cca 5 minut společně restovat, aby se všechny vůně spojily.

4

Do směsi přidáme mleté maso, které vařečkou rozdělíme na co nejmenší kousky.

5

Jakmile se maso zatáhne, přilijeme do pánve kostku bujonu rozpuštěnou v 300 ml vlažné vody a přidáme konzervovaná rajčata s rajčatovým protlakem.

6

Vše promícháme a necháme pod pokličkou 20 minut vařit. Po dvaceti minutách přidáme do pánve fazole bez nálevu a vše ještě jednou necháme 10 minut povařit na mírném ohni.

7

Omáčku odklopíme a necháme 10 minut odležet.

8

Jako přílohu můžeme zvolit rýži.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3