Recepty Hlavní jídla S masem Mexické topinky

Ingredience

½ kg chleba
slunečnicový olej
2 stroužky česneku
2 kuřecí prsa
1 lžička drceného chilli
1 chilli paprička
350 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
1 lžíce třtinového cukru
4 lžíce červených fazolí (sterilovaných)
8 lžic eidamu (strouhaného)
1 špetka soli
1 špetka pepře
4 lžíce konzervovaných kukuřic

Popis

Tip: Místo kuřecího masa můžete použít také hovězí nebo krůtí.

Postup přípravy

1

Krajíce chleba můžete nechat v celku, nebo je překrojit na půlky.

2

Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm chleba dozlatova. Ještě teplé krajíce potřete jedním stroužkem česneku.

3

Kuřecí maso nakrájejte na velmi malé kostičky. Osolte je, opepřete a okořeňte pálivou paprikou.

4

Kuřecí maso orestujte dozlatova na oleji, který zbyl po topinkách.

5

Jakmile je maso opečené, přidejte nakrájená rajčata, cukr, prolisovaný zbylý česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka.

6

Vařte asi 5 až 10 minut, aby směs zhoustla. Pak přidejte kukuřici a fazole, promíchejte a ještě prohřejete.

7

Směs servírujte na topinkách a zdobte nastrouhaným sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3