Recepty Dezerty Pečené Mini cheesecaky v zavařovacích skleničkách
Ingredience
Limetový krém
150 gramů cukru
3 pl kukuřičného škrobu
250 mililitrů limetkové šťávy (nebo citronové)
3 pl másla
Cheesecakes
220 gramů máslové sušenky (rozdrcené)
50 gramů krystalového cukru
4 pl rozpuštěného másla
220 gramů mascarpone (pokojové teploty)
½ lžičky vanilkového cukru
Na ozdobu
ovoce (bobulovité podle chuti)
listy máty
Postup přípravy
1
V hrnci smícháme cukr a škrob s limetkovou šťávou, přidáme vejce a rozšleháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, dokud nezíská pudinkovou konzistenci.
2
Odložíme ze sporáku a necháme chvíli vychladnout. Potom přidáme máslo a dobře promícháme. Hrnec s pudinkem překryjeme potravinovou fólií, kterou propícháme vidličkou nebo špejlí.
3
Vychladlou směs dáme do lednice alespoň na 8 hodin. Tip: Nevyužitý pudink odložte do mrazáku, vydrží 4 - 6 měsíců.
4
Cheesecake základ: Troubu vyhřejeme na 160 °C.
5
V misce utřeme rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo, dokud se úplně nespojí.
6
Směs rovnoměrně rozdělíme do sklenic a zarovnáme.
7
Mascarpone, pomazánkové máslo (nebo jemný tvaroh) a cukr vymícháme dohladka. Přidáme vejce, vanilkový cukr a opět vymícháme dohladka.
8
Směs rovnoměrně navrstvíme do sklenic tak, aby sahala pod okraj se závitem.
9
Sklenice poklademe do pekáče, pekáč naplníme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, potom pohárky vyndáme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
10
Po 8 hodinách chladnutí lžičkou nebo zdobítkem naneseme limetové krém, ozdobíme ovocem a lístky máty.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 3 měsíci
10 min.
Dezerty