Mini kremrole plněné cukrovou náplní

Ingredience

Na těsto
350 g hladké mouky
250 g másla
130 ml mléka
Na náplň
3 vejce (jen bílky)
250 g krupicového cukru
Na pocukrování
moučkový cukr

Popis

TIP: Vyzkoušejte i jiné náplně, skvěle chutnají i slané!

Postup přípravy

1

Připravíme si mouku s mlékem a změklým máslem. Ingredience důkladně promícháme a rukama vypracujeme těsto. Vrátíme do mísy a necháme v lednici 2 hodiny uležet

2

Uleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a radýlkem vykrájíme asi 2 cm široké proužky. Pro malé kremrole proužky rozpůlíme a těsto namotáváme na trubičky. Těsto by se mělo překrývat, aby se kremrole nerozpadly. Trubičky skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Kremrole pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 minut dozlatova.

3

Náplň si připravíme vyšleháním cukru a bílků, vychladlé kremrole sundáme z trubiček a plníme náplní.

4

Hotové kremrole pocukrujeme moučkovým cukrem

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3