Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Na svačinu do práce i jako skvělá snídaně. Zdravé bezlepkové minikoblížky plněné vanilkovým krémem jsou nejen pro celiaky.
Mléko lehce ohřejeme, ale nemělo by být příliš horké, jinak nám nevzejde kvásek. Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr a promícháme. Kvásek uložíme na teplé místo a necháme jej vzejít.
Mouku smícháme se žloutkem. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě alespoň na 1 hodinu a 30 minut.
Než nám těsto vykyne, připravíme si vanilkový krém. Mléko smícháme s cukrem, pudingem, vanilkou a za stálého míchání přivedeme směs k varu.
Jakmile nám krém zhoustne, odstavíme jej z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlého krému přidáme změklé máslo a vše rozšleháme do hladka.
Z těsta vyválíme placku širokou 1 cm a pomocí menší skleničky vykrojíme placky. Do poloviny placek vložíme vanilkový krém. Krém s plackou přikryjeme druhou plackou a s pomocí skleničky obě části spojíme.
Koblihy necháme nejlépe 20 minut kynout. Koblihy smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.