Recepty Hlavní jídla S masem Mleté jehněčí špízy na salátu s ředkvičkami

Ingredience

600 g mletého jehněčího masa (nebo směs vepřového s hovězím)
3 stroužky česneku
1 svazek jarní cibule
čerstvý tymián
3 lžíce dijonské hořčice
3 svazky ředkviček
1 svazek baby mrkve
1 citron
olivový olej
1 lžíce mátových listů
sůl
mletý černý pepř

Popis

Můžete podávat s bagetou. Případně ředkvičkový salát doplňte rýží.

Postup přípravy

1

Mleté maso smíchejte s utřeným nebo prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulkou, lístky čerstvého tymiánu a hořčicí.

2

Osolte, opepřete a tvořte šišky, do kterých zapíchněte špejli.

3

Maso grilujte, dokud není zlatavé; asi 5 minut z každé strany.

4

Ředkvičky zbavte kořene a listů. Omyjte je a nakrájejte na kolečka.

5

Mrkev rovněž očistěte a nakrájejte na kolečka.

6

Mrkev smíchejte s ředkvičkami, osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.

7

Přidejte nasekanou mátu, promíchejte a dejte na talíř. Přiložte ugrilované maso.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3