Recepty Dezerty Nepečené Mousse au chocolat se šlehačkou

Ingredience

200 g hořké čokolády (s 70% kakaa)
4 vejce
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu
100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

1

Bílky oddělíme od žloutků. Čokoládu rozlámeme na menší kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme, necháme ji trochu zchladit. Do čokolády vmícháme 4 žloutky.

2

Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh a jakmile je téměř hotový, nasypeme do něj moučkový i krupicový cukr a znovu šleháme, dokud nebude sníh opravdu tuhý.

3

Po lžičkách opatrně vmícháme sníh do směsi čokolády a žloutků. Důležité je postupovat opatrně, aby pěna zůstala nadýchaná.

4

Hotovou pěnu dáme do připravených skleniček a uložíme do lednice na 4 hodiny.

5

Ze smetany vyšleháme šlehačku a ozdobíme s ní hotovou čokoládovou pěnu. Můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3