Recepty Dezerty Mousse au chocolat se šlehačkou
Ingredience
200 g kvalitní čokolády (nejlépe 70 % kakaa)
4 vajíčka
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu
100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy
1
Bílky oddělíme od žloutků. Čokoládu rozlámeme na menší kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme, necháme ji trochu zchladit. Do čokolády vmícháme 4 žloutky.
2
Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh a jakmile je téměř hotový, nasypeme do něj moučkový i krupicový cukr a znovu šleháme, dokud nebude sníh opravdu tuhý.
3
Po lžičkách opatrně vmícháme sníh do směsi čokolády a žloutků. Důležité je postupovat opatrně, aby pěna zůstala nadýchaná.
4
Hotovou pěnu dáme do připravených skleniček a uložíme do lednice na 4 hodiny.
5
Ze smetany vyšleháme šlehačku a ozdobíme s ní hotovou čokoládovou pěnu. Můžeme podávat.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci