Mramorová bábovka s polevou

Ingredience

100 g hladké mouky
150 g celozrnné mouky
250 g odtučněného tvarohu
125 ml mléka (100 až 150 ml)
100 g třtinového cukru
4 vejce
1 prášek do pečiva
60 g olivového oleje
mandlové aroma
4 lžičky kakaa (pravého)

Postup přípravy

1

Vejce ušleháme s cukrem. Přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko, aby se nám lépe míchalo. Po promíchání přidáme tvaroh, olej a dochutíme mandlovým aroma.

2

Těsto rozdělíme na půl, do jedné půlky přidáme kakao. Formu na bábovku vymažeme olejem, vlijeme světlou část, sklepneme a na ní tmavou část.

3

Bábovku dáme do předem vyhřáté trouby na 170 °C, pečeme 35 minut, poté stáhneme na 160 °C a pečeme dalších 15.

4

Po vyndání z trouby bábovku vyklopíme a nakonec polijeme hořkou čokoládou/polevou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3