Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ze všech surovin kromě džemu vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu v chladu odležet. Polovinu těsta vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm, položíme ho na mírně vymazaný plech a potřeme džemem. Druhou polovinu vyválíme na plát o něco tenčí než první, rádýlkem ho nakrájíme na úzké pásky a ty uložíme úhlopříčně na první těsto (asi 1 - 1,5 cm od sebe). Druhou řadu pásků uložíme křížem přes první, aby vznikly pravidelné mřížky. Mřížky potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme je také posypat nasekanými ořechy) a koláč pečeme ve vyhřáté troubě. Ke konci pečení teplotu snížíme a pomalu dopékáme. Upečený mřížkový koláč posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem a ještě teplý nakrájíme.