Recepty Polévky Mrkvová polévka se zakysanou smetanou s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

550 g mrkve
2 lžíce másla
1 brambora
1 cibule
l zeleninového bujónu
1 kelímek zakysané smetany bez laktózy
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

2

V hrnci rozpustíme máslo a cibuli osmažíme. Přidáme mrkev a ještě krátce orestujeme. Nakonec vhodíme nastrouhanou bramboru a vše zalijeme zeleninovým vývarem.

3

Polévku stačí povařit krátce, asi 15 až 20 minut. Aby byla polévka opravdu jemná, rozmixujeme ji ponorným mixérem. Polévku už není potřeba zahušťovat.

4

Podle chuti polévku osolíme a opepříme. Podáváme ji s lžící zakysané smetany.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3