Mrkvové dukátky s mandlovým krémem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Těsto
300 g špaldové mouky
200 g másla
100 g rýžového syrupu
1 mrkev (větší, najemno nastrouhaná)
Krém
100 g mandlí (blanšírovaných)
2 kávové lžičky kokosového oleje
2 kávové lžičky mléka bez laktózy
2 kávové lžičky javorového sirupu
1 vanilkový lusk (jen semínka)

Postup přípravy

1

Suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet v chladu.

2

Mezitím si připravíme krém, kdy nejdříve tyčovým mixérem rozmixujeme mandle. Přidáme kokosový olej, mléko, javorový sirup a semínka z vanilkového lusku a pokračujeme v mixování do chvíle, dokud se nám nevytvoří mandlový krém. Hotový krém necháme odpočinout v lednici.

3

Z odleželého těsta vytvarujeme malé dukátky a upečeme v troubě při teplotě 150 °C 15 minut.

4

Mrkvové dukátky slepujeme připraveným mandlovým krémem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3