Mrkvové dukátky s mandlovým krémem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Těsto

300 g špaldové mouky

200 g másla nebo Hery

100 g rýžového sirupu

1 větší najemno nastrouhaná mrkev

Krém

100 g blanšírovaných mandlí

2 kávové lžičky kokosového oleje

2 kávové lžičky mléka s nízkým obsahem laktózy

2 kávové lžičky javorového sirupu

semínka z vanilkového lusku

Postup přípravy

1

Suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme odležet v chladu.

2

Mezitím si připravíme krém, kdy nejdříve tyčovým mixérem rozmixujeme mandle. Přidáme kokosový olej, mléko, javorový sirup a semínka z vanilkového lusku a pokračujeme v mixování do chvíle, dokud se nám nevytvoří mandlový krém. Hotový krém necháme odpočinout v lednici.

3

Z odleželého těsta vytvarujeme malé dukátky a upečeme v troubě při teplotě 150 °C 15 minut.

4

Mrkvové dukátky slepujeme připraveným mandlovým krémem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4