Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu vyhřejeme na 200 °C. Mrkev nastrouháme, necháme odstát a vyždímáme z ní šťávu.
Z mouky, mrkve, másla a smetany vypracujeme hladké těsto. Pokud je to třeba, přidáme mrkvovou šťávu nebo mouku.
Zabalíme do potravinové fólie a dáme asi na hodinu do chladu.
Těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly a na pomoučněném vále z každého vyválíme tenkou placku.
Nakrájíme na trojúhelníky a každý naplníme povidly. Zavineme do rohlíčků, přičemž začínáme z delší strany.
Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 15 - 20 minut do zlatova. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.
Tip: Povidla můžete vyměnit za makovou, tvarohovou nebo ořechovou náplň.