Mrkvový koláč s jemným krémem bez lepku

Ingredience

Těsto
400 g mrkve (strouhané)
5 vajec
250 g krystalového cukru
440 g mletých mandlí (jemně)
70 g strouhaného kokosu
1 lžička vanilkového aromatu
120 ml slunečnicového oleje
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička prášku do pečiva
Na krém
250 g sýra Philaldelphia (nebo jiného smetanového sýru)
50 g moučkového cukru
1 citron (lžička šťávy)

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.

2

Vejce, cukr a vanilkový extrakt ušleháme v míse zvlášť do husté hmoty. Všechny ostatní suroviny na těsto promícháme dohromady. Pomalu směs vmícháme k našlehaným vejcím. Vzniklé těsto nalijeme na plech a pečeme 70 minut.

3

Připravíme si krém tak, že prošleháme sýr s cukrem a dochutíme citrónovou šťávou. Počkáme, až koláč vychladne, abychom na něj mohli nanést krém.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3