Recepty Hlavní jídla Ryby Mušle dušené na víně

Ingredience

1 kg mušlí (slávky)
2 stroužky česneku
2 čerstvé petrželky (sekané)
700 ml bílého vína
1 citron
sůl
mletý černý pepř
olivový olej

Postup přípravy

1

Stroužky česneku krátce osmažíme na rozpáleném olivovém oleji a zalijeme jen vínem. Necháme krátce povařit a přidám čisté mušle, osolíme a opepříme.

2

Pánev přikryjeme poklicí a necháme dusit asi 2 minut. Přidáme nasekanou petrželku a ještě dusíme další 2 minuty.

3

Hotové mušle překontrolujeme a neotevřené vyhodíme. Podáváme pokapané citronovou šťávou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3