Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si mísu, do které nasypeme vločky, kokos a mandle. Vše promícháme, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 10–15 minut do trouby. Přibližně v půlce doby pečení směs promícháme, aby se vše dobře propeklo.
Vločkovou směs nasypeme z plechu zpátky do mísy a počkáme, až vychladne. Mezitím si rozehřejeme med společně s máslem a cukrem. Přivedeme k mírnému varu a mícháme, dokud se nám cukr nerozpustí. Poté sundáme z plotny čekáme, než lehce vystydne. Pak přilijeme k vločkové směsi a vše pečlivě promícháme.
Nyní vmícháme nastrouhanou čokoládu a sušené ovoce. Přemístíme do zapékací mísy o velikosti 20x20 cm, kterou jsme si předtím vyložili pečicím papírem tak, aby na krajích mírně přesahoval. Směs rozprostřeme rovnoměrně do všech stran a upěchujeme. Dáme odpočinout přes noc do lednice a ráno nakrájíme na dvanáct tyčinek.
V mikrovlnce si rozpustíme bílou čokoládu na polevu spolu se ztuženým tukem a namáčíme v ní tyčinky tak, aby byla ponořená vždy jen dolní polovina. Takto nazdobené tyčinky dáme do vzduchotěsné krabičky vyložené pečicím papírem polevou vzhůru a vložíme znovu do lednice.