Recepty Hlavní jídla Nádivka mandlová

Ingredience

15 dkg másla
4 ks vejce
5 ks housky
500 ml mléka
1 špetka mletého muškátového oříšku
1 mandle (hořká)
sůl
1 dkg krystalového cukru
10 dkg mandlí (spařených)
6 dkg housky (strouhané)

Postup přípravy

1

Utřeme máslo do pěny, přidáme nastrouhané mandle, 3 žloutky, 1 vejce, žemle namočené v mléce, dobře vymačkané prolisované sítem, květ, sůl, cukr, podle potřeby strouhanou housku a vše dobře promícháme. Nakonec přimícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Buď jí můžeme plnit drůbež, zvláště krůtu a krocana, nebo ji nalijeme do vymaštěné a vysypané formy jako v mém případě a dáme péct.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3