Nadýchaná bábovka s rozinkami bez lepku

Ingredience

1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
1 balení vanilkového cukru
170 g plnotučného tvarohu
110 g krystalového cukru
100 g rozinek
200 g bezlepkové mouky
3 vejce
170 g másla
1 citron (1 lžička kůry)
moučkový cukr (na posypání)
máslo (na vymazání formy)
bezlepková mouka (na vysypání formy)

Postup přípravy

1

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Máslo necháme změknout a v misce jej smícháme s tvarohem a žloutky. Směs ochutíme oběma cukry a vše dobře promícháme.

2

Bezlepkovou mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Mouku postupně zapracujeme do tvarohové směsi.

3

Přidáme rozinky, které jsme nechali hodinu máčet ve vlažné vodě, a lžičku citronové kůry, která bábovku pěkně provoní. Nakonec opatrně vmícháme připravený tuhý sníh. Se sněhem pracujeme opatrně, aby byla bábovka nadýchaná.

4

Troubu si předehřejeme na 180°C a nachystáme si formu na bábovku. Aby se nám bábovka dobře vyklopila, vymažeme formu máslem a vysypeme moukou.

5

Do připravené formy nalijeme hotovou směs a dáme péct do trouby asi na 40 minut dozlatova.

6

Pokud se nám bude zdát, že je bábovka již hotová, můžeme to snadno ověřit pomocí špejle. Špejli zapíchneme do bábovky a pokud na ní zůstane lepivé těsto, ještě necháme bábovku péct.

7

Po upečení bezlepkovou bábovku necháme v troubě, dokud trouba nevychladne, aby nám neklesla. Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3