Recepty Hlavní jídla S masem "Nahý burger" s hovězím masem a guacamole

Ingredience

440 g hovězího bifteku na hamburger (Tesco Grill Master Hovězí burger s papričkou jalapeño)
4 ledové saláty (salátové listy)
1 rajče
4 lžíce kečupu
4 plátky čedaru
Na guacamole
1 avokádo (větší)
½ červené cibule
1 rajče
½ limetkové šťávy
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 špetka mleté papriky (kajenské)
1 špetka chilli papriček (chilli nitek na zdobení)
Na čedarové hranolky
1 kg brambor
5 lžic slunečnicového oleje
½ lžičky soli
150 g čedaru (strouhaného)
100 g anglické slaniny (na kostky nakrájené)
2 jarní cibule

Popis

TIP 1: Chcete na grilovačce pohostit návštěvu klasikou? Připravte šťavnatý dvojitý burger na grilu se zeleninovými hranolky!   

TIP 2: Překvapit a ohromit je tak snadné. Třeba s netradičním bramborovým salátem s ananasem a rozinkami a jogurtovou zálivkou.

Postup přípravy

1

Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a necháme chvíli odstát ve studené vodě.

2

Na rozpálený gril přidáme hranolky, které jsme předtím osušili od přebytečné vody.

3

Grilujeme cca 12 minut, během grilování je dvakrát otočíme.

4

Mezitím do křupava ogrilujeme i slaninu.

5

Hranolky vložíme do alobalu, posypeme nastrouhaným čedarem a slaninou, dobře zabalíme a grilujeme zhruba 5 minut tak, aby se sýr roztekl.

6

Na závěr hranolky posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

7

Připravíme si guacamole. Rozpůlíme avokádo, vyndáme z něj pecku a lžící vydlabeme dužinu.

8

Dáme ji do misky a rozmačkáme ji vidličkou, aby vznikla kašička. Tu zalijeme šťávou z limetky.

9

Přidáme nadrobno nakrájené rajče a cibuli.

10

Na závěr přisypeme sůl, pepř a kajenskou papriku. Vše důkladně promícháme.

11

Tesco masové burgery grilujeme z každé strany 3–4 minuty. Minutu před koncem grilování na ně položíme plátek sýra, aby se roztekl.

12

Na umyté salátové listy nalijeme doprostřed kečup, přidáme maso se sýrem, plátky rajčete a navrch guacamole. Podáváme s čedarovými hranolky.

Věděli jste, že...?
Kromě guacamole si můžete na „nahý burger“ dát jakoukoli jinou omáčku. Co takhle vyzkoušet hořčičnou s medem?

Chcete to mít úplně bez příloh? Připravte si místo bramborových cuketové hranolky s parmazánem. Neuvěřitelná dobrota!

S dezertem na závěr nikdy neuděláte chybu. Třeba jogurtovou bublaninou s třešněmi určitě neurazíte nikoho.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3