Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Předkrmy Nakládané okurky

Ingredience

kg okurek (nakládaček, vydrhnutých)
Nálev
500 ml bílého vinného octa (8% + 60g soli)
140 g krupicového cukru
18 ks sladidla (sacharin tablety)
sůl
Do každé 720ml sklenice
2 kolečka mrkve
cibule (kolečko + 1 kolečko křenu)
1 bobkový list
4 ks celého pepře
½ lžičky hořčičných semínek
čerstvý kopr
křen

Postup přípravy

1

Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout. Okurky nandejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte. Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2