Recepty Předkrmy Nakládané okurky

Ingredience

kg okurek (nakládaček, vydrhnutých)
Nálev
500 ml bílého vinného octa (8% + 60g soli)
140 g krupicového cukru
18 ks sladidla (sacharin tablety)
sůl
Do každé 720ml sklenice
2 kolečka mrkve
cibule (kolečko + 1 kolečko křenu)
1 bobkový list
4 ks celého pepře
½ lžičky hořčičných semínek
čerstvý kopr
křen

Postup přípravy

1

Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout. Okurky nandejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte. Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3