Recepty Dezerty Pečené Nebezpečně dobré čokoládové sušenky

Ingredience

180 g hořké čokolády
220 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
¼ lžičky soli
180 g másla (změklého)
200 g hnědého cukru
1 vejce
moučkový cukr
250 g hořké čokolády (nasekané)

Postup přípravy

1

180 g hořké čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem vymícháme do pěny. Poté přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku, kakao, sůl, sodu, vejce a cukr. Každou ze surovin důkladně zamícháme.

2

Troubu si rozehřejeme na 170 °C. Do těsta vmícháme ještě nasekanou čokoládu. Plech vyložíme pečicím papírem. Na něj tvoříme lžící hrudky. Pečeme 17 minut.

3

Po upečení sušenky obalíme v moučkovém cukru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3