Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Kapra můžete dozdobit plátky citronu a čerstvými bylinkami.
Den předem si naložíme filety z kapra do mléka.
Stejně tak si i den předem připravíme bramborový salát. Uležený chutná mnohem lépe. Brambory očistíme a pokrájíme na kostičky.
Mrkev, celer a petržel očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu pokrájíme na kousky, stejně tak i okurky a uzeninu. Vše přidáme společně s hráškem k bramborám. Osolíme a opepříme.
K základu bramborového salátu přidáme majonézu, lák z okurek podle chuti, zakysanou smetanu a hořčici. Promícháme a necháme v chladu odležet.
Naložené filety vyndáme z mléka. V míse si rozšleháme vejce, které osolíme. Do další mísy dáme hladkou mouku a do další strouhanku.
Filety postupně obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.