Recepty Saláty Nejjednodušší kapr v trojobalu s bramborovým salátem

Ingredience

Smažený kapr
4 kapři (filety)
150 g hladké mouky
150 g strouhanky
500 ml mléka
slunečnicový olej
Bramborový salát
1 kg brambor (uvařených ve slupce)
3 mrkve (větší)
½ celeru
3 kořenové petržele
3 kyselé okurky (s lákem)
3 lžíce nakládaného hrášku
200 g anglické slaniny
250 ml majonézy
250 ml zakysané smetany
2 lžíce dijonské hořčice
sůl

Popis

TIP: Kapra můžete dozdobit plátky citronu a čerstvými bylinkami.

Postup přípravy

1

Den předem si naložíme filety z kapra do mléka.

2

Stejně tak si i den předem připravíme bramborový salát. Uležený chutná mnohem lépe. Brambory očistíme a pokrájíme na kostičky.

3

Mrkev, celer a petržel očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu pokrájíme na kousky, stejně tak i okurky a uzeninu. Vše přidáme společně s hráškem k bramborám. Osolíme a opepříme.

4

K základu bramborového salátu přidáme majonézu, lák z okurek podle chuti, zakysanou smetanu a hořčici. Promícháme a necháme v chladu odležet.

5

Naložené filety vyndáme z mléka. V míse si rozšleháme vejce, které osolíme. Do další mísy dáme hladkou mouku a do další strouhanku.

6

Filety postupně obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3