Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdříve v míse smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které na chvíli odložíme do lednice.
Mezitím na pánvičce na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a omyté špenátové listy. Krátce podusíme. Jakmile špenát ztratí na objemu, přidáme vejce, sůl a pepř. Nakonec do směsi zamícháme ricottu a jen krátce povaříme.
Odleželé těsto rozdělíme na dvě části a obě vyválíme na tlustší plát.
První plát přemístíme do vymazané formy, pokryjeme ho špenátovou směsí a přiklopíme druhým plátem.
Ze zbývajícího těsta vykrojíme srdíčka, kterými koláč ozdobíme. Nakonec koláč ještě posypeme sezamovými semínky.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 50 minut.