Recepty Dezerty Nepečené Nepečené bezlepkové mini cheesecakes s čokoládovými vajíčky

Ingredience

Základ:
140 g sušenek bez lepku (Tesco Free From Sušenek s máslovou příchutí)
60 g másla
Krém:
400 g smetanového sýra (pokojové teploty)
80 g krystalového cukru
180 ml smetany ke šlehání
citron (kůra z 1 citrónu)
2 lžíce citronové šťávy
gelová potravinařská barva (růžové, žluté, tyrkysové)
Čokoládová vajíčka:
300 g bílé čokolády (bezlepkové)
1 lžíce slunečnicového oleje
gelová potravinařská barva (modré, žluté, růžové)
150 g mandlí (v bílé čokoládě)

Postup přípravy

1

Sušenky dáme do kuchyňské utěrky a válečkem rozdrtíme. Rozdrcené sušenky přidáme do misky, zamícháme s rozpuštěným máslem a mícháme, dokud se suroviny nepropojí. Směs rozdělíme do formiček (mohou být i muffinové košíčky) – do každé dáme asi 1 vrchovatou polévkovou lžíci. Pevně ji namáčkneme na dno každé formičky (na upěchování můžeme použít dno malé skleničky). Odložíme do chladničky.

2

Připravíme si náplň. V misce vyšleháme smetanový sýr a cukr, až dokud nebudou krémové a dobře spojené. Přidáme smetanu, kůru a šťávu z citrónu a pokračujeme ve šlehání, dokud krém nezhoustne.

3

Náplň rozdělíme na čtyři stejné části. Do tří částí dáme kapku pokaždé jiného gelového potravinářského barviva a pořádně promícháme. Vzniknou tři různé barevné náplně – pastelově žlutá, růžová a tyrkysová – a jeden bílý krém. Barevné náplně vložíme do samostatného cukrářského sáčku bez špičky, bílý krém do sáčku s ozdobnou špičkou. Odložíme do chladničky.

4

Formičky vyndáme z chladničky. Na sušenkový základ dáme do poloviny náplň libovolné barvy. Následně náplň vyměníme za druhou barvu a formu naplníme. Vršek uhladíme. Opakujeme se všemi formičkami. Zakryjeme je potravinářskou fólií a vložíme do chladničky. Necháme chladit alespoň 5 hodin.

5

Mezitím si připravíme čokoládová vajíčka. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu se lžící rostlinného oleje. Rozdělíme ji na 3 části, do každé dáme kapku jiného gelového potravinářského barviva a promícháme. Vzniknou 3 barvy – modrá, žlutá a růžová. Mandle v bílé čokoládě postupně namáčíme do barevné čokolády. Získáme tak mandlová vajíčka ve třech barvách.

6

Cheesecakes vyndáme z formiček, ozdobíme bílým krémem, navrch položíme vajíčka a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3