Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Hlavní jídla Těstoviny Noky se zelím a uzeným masem

Ingredience

400 g uzené plece
2 cibule
slunečnicový olej
Na noky
260 g hladké mouky
400 g brambor
1 vejce
sůl
Na zelí
500 g kysaného zelí
1 cibule
celý kmín
sůl
mletý černý pepř
krystalový cukr
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme těsto na noky. Brambory pečlivě očistíme a uvaříme je i se slupkou ve vodě. Vaříme je jen 15 minut, brambory nesmí být příliš měkké a rozvařené.

2

Hotové brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory ochutíme solí, smícháme je s vajíčkem, moukou a vypracujeme hladké bramborové těsto.

3

Z těsta vyválíme tenké válečky o šířce 1,5 cm a nakrájíme noky. Cibuli nakrájíme na drobno, uzenou plec na malé kostičky. Cibuli smažíme dozlatova, jakmile má pěknou barvu přidáme maso a jen krátce orestujeme.

4

Připravíme si hrnec na zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, jakmile cibule zezlátne, přidáme zelí, lehce ho podlijeme a krátce povaříme.

5

Podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme trochu kmínu. Zelí ochutíme cukrem, ale pokud máte raději kyselejší zelí, s cukrem šetřete. Promícháme, necháme krátce povařit a odstavíme z plotny.

6

Ve vroucí osolené vodě uvaříme noky, vaříme jen krátce, asi 5 minut, a jakmile nám vyplavou na povrch, jsou noky hotové.

7

Hotové noky smícháme s masem a zelím a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do17.03.2025.
Nakoupit online
11h 42m
t d h m s
Okurka hadovka
1 ks
-44%
26,90
14 90
Okurka hadovka
1 / 2