Recepty Hlavní jídla Těstoviny Noky se zelím a uzeným masem
Ingredience
400 g uzené pleci
2 cibule
olej
Na noky
260 g hladké mouky
400 g brambor
1 vejce
sůl
Na zelí
500 g kysaného zelí
1 cibule
kmín
sůl
pepř
cukr
olej
Postup přípravy
1
Nejprve si připravíme těsto na noky. Brambory pečlivě očistíme a uvaříme je i se slupkou ve vodě. Vaříme je jen 15 minut, brambory nesmí být příliš měkké a rozvařené.
2
Hotové brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory ochutíme solí, smícháme je s vajíčkem, moukou a vypracujeme hladké bramborové těsto.
3
Z těsta vyválíme tenké válečky o šířce 1,5 cm a nakrájíme noky. Cibuli nakrájíme na drobno, uzenou plec na malé kostičky. Cibuli smažíme dozlatova, jakmile má pěknou barvu přidáme maso a jen krátce orestujeme.
4
Připravíme si hrnec na zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, jakmile cibule zezlátne, přidáme zelí, lehce ho podlijeme a krátce povaříme.
5
Podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme trochu kmínu. Zelí ochutíme cukrem, ale pokud máte raději kyselejší zelí, s cukrem šetřete. Promícháme, necháme krátce povařit a odstavíme z plotny.
6
Ve vroucí osolené vodě uvaříme noky, vaříme jen krátce, asi 5 minut, a jakmile nám vyplavou na povrch, jsou noky hotové.
7
Hotové noky smícháme s masem a zelím a můžeme podávat.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4