Recepty Hlavní jídla Ryby Obalované kousky ryby v sýrovém těstíčku se šťouchanými bramborami
Ingredience
800 g ryby, nejlépe tresky
2 vejce
200 ml mléka
80 g tvrdého sýra
70 g hladké mouky
200 ml oleje
1 kg brambor typu A
1 cibule
1 citron
špetka soli
špetka pepře
Postup přípravy
1
Rybu nakrájejte na malé kousky, osolte je a opepřete.
2
V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Přidejte najemno nastrouhaný sýr a podle potřeby mouku. Těstíčko dochuťte solí a pepřem.
3
Na pánvi rozpalte více oleje, aby se ryba ponořila a osmažila ze všech stran. Kousky ryby obalujte v těstíčku vždy až těsně před smažením.
4
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte do měkka.
5
Na pánvi orestujte nasekanou cibulku. Přidejte scezené brambory a rozšťouchejte je. Dochuťte solí a pepřem.
6
Rybu na talíři pokapejte citronovou šťávou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4