Recepty Polévky Obědová polévka se špenátem a fazolemi (nejen) do práce

Ingredience

400 g loupaných rajčat
400 g konzervovaných červených fazolí
2 mrkve
pórek (kousek)
řapíkatý celer (kousek)
1 hrst čerstvých špenátových listů
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 cibule
300 ml vody
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Před podáváním můžeme polévku dochutit několika kapkami olivového oleje.

Postup přípravy

1

Do hrnce nalijeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a orestujeme.

2

Přidáme kolečka pórku, kolečka mrkve, kousky řapíkatého celeru a vše orestujeme.

3

Přilijeme rajčata a promícháme. Opepříme, osolíme, zalijeme vodou a přiklopíme pokličkou. Vaříme asi 30 minut.

4

Přidáme fazole, přisypeme špenátové lístky a povaříme. Polévku zahustíme parmazánem a je hotovo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3