Recepty Polévky Odlehčená gulášovka s kančí klobásou

Ingredience

1 cibule (velká)
2 stroužky česneku
1 lžíce mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
voda
4 brambory (velké)
klobásy (kančí - pokud jsou menší klidně 2)
sůl
6 kuliček pepře
celý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

V hrnci rozpálíme asi 2 lžíce vepřového sádla, přisypeme k němu nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek. Necháme zesklovatět, zaprášíme paprikou a chvilinku ji necháme osmahnout, aby pak v polévce nebyla moc cítit, nesmíme ji ale připálit. Jakmile se nám paprika opeče, přidáme mouku a opět postupujeme jako s paprikou, nesmíme ale zapomenout neustále míchat. Poté co se nám všechno osmaží, zalijeme si takto připravenou jíšku asi 2 litry vody (záleží jakou velikost hrnce jste zvyklí používat na polévky). Přidáme všechno koření a na kostičky nakrájené brambory. Potom co směs začne vařit přisypeme také na kolečka nakrájenou klobásu a vaříme asi půl hodiny než brambory změknou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3