Recepty Dezerty Nepečené Odlehčené crème brûlée bez přidaného cukru

Ingredience

200 ml polotučného mléka
120 ml smetany na vaření
2 vejce
1 vanilkový lusk
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
2 polévkové lžíce práškového sladidla (stévie)
Na ozdobu
čerstvé maliny
mátové listy

Postup přípravy

1

V misce smícháme jednu polévkovou lžíci stevie, kukuřičný škrob a dvě polévkové lžíce mléka v tuhou pastu, do které zašleháme vejce.

2

Poté do kastrůlku nalijeme zbývající mléko, smetanu a zrníčka z vanilkového lusku. Přivedeme těsně k bodu varu a odstavíme mimo plotnu.

3

Pomalu a za stálého míchání přilijeme mléčnou směs k připravené pastě. Vše povaříme na velmi mírném plameni 15 minut.

4

Směs rozdělíme do 4 mističek a necháme vychladnout nejlépe přes noc v lednici.

5

Před podáváním posypeme zbylou stevií a zkaramelizujeme pod grilem.

6

Ozdobíme čerstvými malinami a lístkem máty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3