Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Pečené Ořechový velikonoční beránek

Ingredience

14 dkg krupicového cukru
14 dkg čokolády
14 dkg mletých vlašských ořechů (nebo mandlí)
7 dkg strouhanky
6 vajec (ze 6 bílků sníh)
1 citron (jen nastrouhaná kůra)
1 lžíce rumu
hladká mouka (na vysypání formy)
2 dkg másla (na vymazání formy)
mletá skořice (na špičku nože)
mletý hřebíček (na špičku nože)
Na polevu
15 dkg krystalového cukru
180 ml vody
9 dkg čokolády
½ dkg másla

Popis

Tip: Kdo nechce mít beránka s čokoládovou polevou, může zvolit sněhobílou variantu z vyšlehaných bílků a cukru v páře. Pro ovčí vlnu pak použijeme zdobičku na dorty. Výsledek už posuďte na obrázku.

Postup přípravy

1

Do utřeného másla přidáváme žloutky jeden po druhém, cukr, citronovou kůru, skořici, hřebíček. Třeme v míse 25 minut. Do směsi zamícháme strouhanou čokoládu a zároveň se sněhem z bílků lehce zamícháme ořechy či mandle a strouhanku zalitou lžící rumu.

2

Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a pečeme 1 hodinu.

3

Po vychladnutí formu vyklopíme, polijeme polevou a dozdobíme dle našeho vkusu.

4

Poleva: Cukr povaříme s vodou na silnou nitku, načež horký cukr naléváme za stálého míchání do změklé čokolády a másla. Umíchanou ještě horkou polevou poléváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2